#KALENDER2021

Tag på ny gådejagt i Hvide Sande

 “Knæk Krigens Koder”

Tag med på en helt ny gådejagt i Hvide Sande, der fører jer tilbage til dengang Anden Verdenskrig brød ud, og livet i den lille fiskerby ved Vesterhavet blev forandret. Gennem koder og gåder oplever I, hvordan krigen satte sine spor, og hvordan man gennem sammenhold kan Knække Krigens Koder.

Læs mere her:

https://levendehistorie.dk/detsker/visningsside?Action=1&NewsId=2092&M=NewsV2&PID=379

 

25. juli til og med 5. august - søndage til torsdage 12:00-16:00

Åbent Galleri i Kunstnerboligen ved Anne Koldsø

Anne er en dansk kunstmaler, der arbejder med portrætmalerier, stilleben og landskabsmalerier. Hun er uddannet fra The Florence Academy of Art i Italien.

Som hjemvendt kunstner fra Italien maler hun realistisk, impressionistisk, figurativ kunst med udgangspunkt i omgivelserne. 

I hendes periode i Kunstnerboligen tilbyder hun Montmartredage, hvor hun tegner dit portræt – prisen aftales indbyrdes. Smut ned og besøg hende på Æ Gammel Havn 9 på Tyskerhavnen i Hvide Sande.

Du kan læse mere om hende her: https://www.annekoldso.com/

 

 

29. Juli & 3. & 5. August kl. 15:00

LIVE MUSIK på Sandpladsen i Søndervig

Tirsdage og torsdage kl. 15 i ugerne 28, 29, 30 & 31 vil der være live musik på Sandpladsen i Søndervig.
Der vil være mulighed for at opleve Charlotte Mai Band, SPT Swingers, Salty Surfers, Ole Gas, MASKINERI, Svend Erik Larsen & Astro Buddha Agogo.
 
Se mere her om på http://www.visitvesterhavet.dk
 
Live musik Søndervig-32

1. August kl. 18:00

Kunst i Slusen - Solokoncert med Henrik Volf

I forbindelse med Henrik Volf udstiller i Kunst i Slusen afgiver han en solo-koncert i Hvide Sande Sportsfiskercenter på Nordhavnskaj søndag d. 1. august.

Arrangementet er inklusiv spisning, hvor man nyde en portionsanrettet tapas-tallerken fra Kommandobroen fra kl. 18:00, hvorefter koncerten går i gang kl. 19:00. Der er mulighed for at købe drikkevarer på stedet.

Dørene åbnes kl. 17:45.

Billetprisen pr. person er 250 kr. og billeten kan købes ved at kontakte lei@hkt.dk – der er kun et vist antal billetter til rådighed og billetten skal bestilles senest d. 26. juli ad hensyn til maden.

1. & 8. August kl. 12:30

Sildejazz krydret med sprød musik

7 søndage over sommeren vil der være live musik på Beach Bowl i Søndervig kl. 12.30.
 
Der vil være mulighed for at høre Kresten Osgood kvartet, Tambourine, Ringkøbing Big Band, The Band, Trio Guldagger + & Mugshots.
 
Arrangementerne er lavet i samarbejde med Søndervig Beboerforening.
Sildejazz 1

1.-13. August

Kunst i Slusen

Kunst i Slusen er en udstilling i manøvregangen i Slusen. Manøvregangen er normalt aflåst område, men i denne periode kan man både opleve Kunst i Slusen med tre forskellige udstillere og manøvregangen.

Lone Hvid, Jesper Breum & Henrik Volf.

Søndag d. 1 august er der fernisering kl. 13, ferniseringstaler er borgmester Hans Østergaard – alle er velkomne, der vil være rosé og lagkage. Udstillingen er åben til kl. 17.

Mandag d. 2. august til og med fredag d. 13. august er der åbent fra kl. 11-17 – der er gratis adgang.

3., 5., 10. & 12. august kl. 10:00-11:15

Yin-yoga til store torsk & sprøde sild

Hver tirsdag og torsdag i hele juli måned kan du nyde godt af vi i Hvide Sande har fået vores egen yogalærer. Oveni købet en af Danmarks bedste Yin-yogalærer. Yin-yoga specialisten Kristine Marie Rost er kommet hjem og denne gang bliver hun i laaaang tid.
Arrangeret i samarbejde med Yinpower.dk og Foreningen Haven Hvide Sande.
 
Pris 100 dkk pr gang – husk din yogamåtte!
 
Hvis det ønskes af ikke-dansk-talende kan undervisningen foregå på DK/ENG.
Arrangementet foregår i Hvide Sande Sportsfiskercenter, Nordhavnskaj 41, 6960 Hvide Sande.
DSC_9691

4. & 11. August

Først kom slusen – så kom byen

Kom med på en tur igennem afvandings slusens manøvregang. Hør fortællingen om sluserne og hvilken betydning de har haft for Hvide Sande. Historien om den første Hvide Sande Kanal, som skabte store problemer for befolkning rundt om Ringkøbing Fjord, og om byggeriet af de to sluser som skabte grundlaget for byen Hvide Sande opståen.

Mødested: Fiskeriets Hus. 
Book plads senest tirsdage kl. 16.00
Turen varer: ca. 1 time 30 min. Telefon 9731 2610
Sprog: dansk – Turens længde: ca. 1,4 km – Max. 20 personer – Pris pr. person: 75. kr.
Billetter købes hos Fiskeriets Hus

IMGP0159.JPG

1., 8., 15. & 22. August kl. 10:00

Turistkirke

I august 2021 afholdes i Hvide Sande fire gudstjenester, som vi kalder TURISTKIRKE. En traditionel gudstjeneste, men med ekstra fokus på fællessang og musikindslag – og så med tolkning af prædikenen til tysk, hvorved vi på den måde kan byde vores tyske gæster velkommen.

Se mere information på:
www.kirkernepaaklitten.dk

Tenorer,3

4. August + 16. & 23. Oktober kl. 9:00-12:00

Fiskeskole

Har dit barn lyst til at lære at fiske? Lære at blive sat ind i hvilke arter der er mulighed for at fange netop i Hvide Sande, hvad der skal til og hvordan man gør?
Så er det her et oplagt tilbud til børn i alderen 8-12 år.

Der er max. deltagerbegrænsning på 10 deltagere, så det er først til mølle.
Du kan evt. tilmelde dit barn ved at sende en mail på kontakt@westcoast-sportfishing.dk eller ringe til Martin på 21 96 26 10 eller mød op på dagen ved Hvide Sande Sportsfiskercenter kl. 9.00 -. dog optages der ikke flere end 10 børn på holdet.

Der skal kun medbringes fiskestang og fiskehjul og har du det ikke, kan det lejes – til kurset vil der blive udleveret redningsvest, som skal bruges.

Sted: Hvide Sande Sportsfisker Center – kl. 9:00-12:00
Arrangører: Foreningen Havnen i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening & Westcoast-Sportfishing

107414021_282254239525997_6709261584421209870_n (1)

Fra mandag d. 12. Juli til og med søndag d. 8. August kl. 8:30-9:30

Morgengymnastik på stranden i Søndervig

Hver sommer når det er højsæson arrangerer Søndervig Centerforening & Holmsland Klit Turistforening i samarbejde med ROFI Fitness morgengymnastik på stranden fra kl. 8:30-9:30.
En fantastisk kulisse at være aktiv til og der er højt humør og sved på panden.
Medbring blot vand og et stort håndklæde. Det er ganske gratis at deltage og alle er hjerteligt velkommen.
SONY DSC

4. & 11. August kl. 21:00

Solnedgangsgudstjenester på stranden i Søndervig

Hver sommer når det er højsæson arrangerer Søndervig Centerforening & Holmsland Klit Turistforening solnedgangsgudstjenester på stranden i Søndervig. 
Det foregår hver onsdag kl. 21 i uge 29, 30, 31 & 32.
Alle er velkomne.
IMG_0198

5. august kl. 21:00

Sommer Fællessang

Oplev fællesånden i bedste “Philip Faber” stil ude i den smukke VESTJYSKE NATUR

MEDBRING:
Familie/børn/nabo/venner
Klapstol/tæppe
Picnickurv med drikke og sangstemmen til en uforglemmelig stemningsfyldt aften.

Hvide Sande, udendørs v. Hvide Sande Sportsfiskercenter – Starter kl. 21.00

Sommerfællessang

8. august til og med d. 19. august- søndage til torsdage 12:00-16:00

Åbent Galleri i Kunstnerboligen ved LOUIS DSIGN

Denne periodes gæst er Marie-Louise Fabricius, men de fleste kalder hende for Louis, derfor LOUIS DSIGN.

Hun maler og laver smykker. Når hun maler kommer hendes inspiration fra ting, som hun har set, hørt, drømt, mærket, smagt, følt, tænkt, ønsket.

Hendes smykker handler om smukhed og enkelthed i farver, materialer og form. Hendes smykker er lavet af japanske glasperler samt forskellige halvædelsten og smykkesten og armbåndene er lavet af holdbar elastik af høj kvalitet, så de er nemme at tage på og kan mixes og matches på kryds og på tværs.

Kom og besøg hende i ART 56 på tyskerhavnen. Her kan du opleve, at hun sidder og arbejder med den nye smykkeefterårskollektion, og mon ikke også det bliver til et par malerier under hendes ophold.

Læs mere om Louis Dsign på https://www.facebook.com/louisdsign eller Instagram @louisdsign.

20. August kl. 17:00

Tyskerhavnshygge - Kresten Osgood på Hammondorgel

Live musik ved Kresten Osgood på Tyskerhavnen i Hvide Sande.

Det blir svedigt og det blir funky og festligt, når Kresten Osgood Organ Trio indtager tyskerhavnen den 20. august kl 19.00. 

Osgood er kendt som en af europas bedste trommeslagere, men han har altså en forkærlighed for det 120 kilo tunge skrummel som et hammond A 102 orgel er og har spillet på det de sidste 5-6 år

Arrangementet er gratis og der kan købes drikkevarer fra Hvide Sande Bryghus og noget spiseligt fra Slagter Aggerholm allerede kl. 17.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Spillestedet Generator i Ringkøbing – du kan læse mere om Generator på dette link: https://www.spillestedet-generator.dk/

Kresten

23. - 27. august

Late Summerfestival

Vi lever i en helt speciel tid, og netop dette tager vi højde for med årets festival – Together!
Ingen ved endnu, hvor langt bekæmpelsen af Covid-19 vil være nået til august 2021, men vi HÅBER ligesom alle andre, at vi igen kan være sammen, Together!

Hvis vi kan, skal festivalen være et symbol på en fejring – hvis det ikke er tilfældet, vil vi i stedet symbolisere HÅBET om at vi igen snart kan være sammen med alle dem vi holder af, såvel som håbet om at igen kunne dele musikoplevelser ligesom vi kunne før.

Se mere information på:
www.latesummerfestival.dk

25481288-QpIJB

29. august kl. 11:00

Det Glade Fiskekøkken

Har du lyst til at deltage i et kursus, der introducerer dig til forskellige fisk og måder hvorpå de kan tilberedes, så meld dig til dette kursus.

Prisen er 100 kr. pr. person og billetter kan købes ved at kontakte lei@hkt.dk. senest d. 15. august. Vi garanterer en hyggelig formiddag, hvor du selv får lov at tilberede fiskene – du vil blive introduceret til 5-7 forskellige retter og det hele afsluttes med en fælles fiske-frokost med kursister og “lærerne” og der er selvfølgelig også en tår at drikke med i prisen. “Lærerne” er en flok gæve Hvide Sande-boere, så der er garanteret en lærerig formiddag, lækker mad og 100 % godt selskab.

Kurset udbydes kun på dansk og varer 3-4 timer. Der er kun plads til 30 kursister, så det fungerer efter først-til-mølle-princippet.

 

 

salmon-518032_1920

21. – 25. September

Hvide Sande Masterclass

Hvide Sande Masterclass er en international masterclass for unge klassiske pianister, violinister, bratschister, cellister og kammermusikere – på og over konservatorieniveau.

På Hvide Sande Masterclass 2021 bliver der mulighed for at lytte til højt kvalificeret klassisk musik på 8 offentlige koncerter. Musikken spilles af masterclass professorerne og årets fremragende deltagere. Deltagerne på Hvide Sande Masterclass 2021 vil blive udvalgt af masterclass professorerne blandt de absolut største unge klassiske talenter i ind- og udland.

Se mere information på:
www.hvidesande–masterclass.dk

Henrik Brendstrup, Foto Nikolaj Lund

16. & 17. Oktober 10:00-17:00

Hvide Sande Foodfestival

Oplev Vesterhavets vilde skumsprøjt og SMAG VESTERHAVET – FØRSTE WEEKEND I EFTERÅRSFERIEN!
Vi lover masser af SMAGSnuancer hele weekenden og byder velkommen til et HAW af smagfulde indtryk.
Havnen – Havet – Hvide Sande vil danne rammen om Danmarks mest autentiske food og SMAGSfestival.
HVIDE SANDE .
 
Åbningstider og entré
Lørdag 10.00-16.00 – Søndag 10.00-16.00
 
Voksne 50,- Børn u. 12 år gratis
Billetten gælder begge dage
 
Billetpris i døren 60,-Spar 10kr.
OBS: Husdyr ikke tilladt indendørs med fødevarer.
Hvide Sande Foodfestival-33

31. December

Søndervig Vinterbadefestival kl. 11:00

De fleste kender nytårstraditionen med at hoppe ned fra en stol og ind i det nye år. Igen i år er det i Søndervig muligt at gøre det traditionelle lille hop til et kæmpe koldt plask – med et hop direkte i Vesterhavet. 

Vinterbadeklubber og badelystne fra nær og fjern inviteres til Søndervig strand, hvor de trakteres med en menu bestående af det kolde indbydende Vesterhav som hovedret med champagne og kransekage til dessert.

Program
Kl. 11.00 – Velkomst og instruktion.
Kl. 11.05 – Nedtælling.Vi hopper i Vesterhavet og får det kulde gys
Kl. 11.10 – Champagne og kransekage til alle vinterbaderne – Gratis!
Kl. 12.00 – Vinterbadefestivalen i Søndervig lukker og ønsker ALLE et godt nytår!

Sted: Stranden ved Søndervig (for enden af Badevej)

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 30. december 2021 kl. 12:00 Tilmelding nødvendig af hensyn til traktementet. Der kan kun være 2000 tilmeldte, så det er først til mølle.

Du kan tilmelde dig via dette link.

Panorama_Søndervig_Strand_2