#FOODFESTIVAL

Fødevarefestival i Hvide Sande – kom og smag Vesterhavet

I 2019 arrangerede Holmsland Klit Turistforening for første gang sin egen fødevarefestival, som fik navnet Hvide Sande Foodfestival – Smag Vesterhavet.
Arrangementet løb af stablen den første weekend i efterårsferien og var utroligt velbesøgt af mange glade gæster.

Hvide Sande Foodfestival – Smag Vesterhavet er en foodfestival for hele familien, hvor maden er i fokus.

Hvide Sande Foodfestival 2021

Vores fødevarefestival gentages selvfølgelig igen i år, hvor Hvide Sande Foodfestival 2021 afholdes i weekenden d. 16. oktober og d. 17. oktober fra kl. 10:00 – 16:00 i auktionshallen i Hvide Sande.

Årets fødevarefestival vil ikke bare være krydret med udstillere fra hele kommunen, men med spændende oplevelser fra hele Jylland kombineret med lidt street food – med masser af mulighed for at prøvesmage fødevarer samt med aktiviteter for alle aldre. Hvide Sande Foodfestival er et sandt skattekammer af velsmag med både lokale og regionale råvarer.

Til en fødevarefestival for hele familien hører der sig også et væld af aktiviteter til for alle aldre – her kan i få en forsmag på nogle af disse:

Det Rullende Madværksted:
Kom og skindsteg fisk, pisk magisk mayo & lav sprudlende grønt i Det Rullende Madværksted.
Det koster ikke noget at være med, vi guider jer undervejs, og tro det eller ej, men vi tager også opvasken.

Ansigtsmaling:
Gratis ansigtsmaling for alle børn over 3 år – det er selvfølgelig madmotiver, som man kan vælge i mellem.

Skær græskar ud:
Det er Halloween og det er lig med græskartid – køb dit eget græskar og skær det ud sammen med dine forældre og tag det med hjem.

Byg et skib af genbrugsmaterialer:
Kom og byg dit eget skib af genbrugsmaterialer – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Byg af brød: (kun d. 17. oktober fra kl. 10.00 – 16.00)
Kom og skab noget kreativt med brød – prøv jer frem og se hvad der sker, det er kun fantasien, der sætter grænser.
Du kan udhule, stable eller brække brødet og samtidig kan vi få os en snak om hvad man kan gøre med mad, der er i overskud for at undgå madspild.

Weber Grill Academy on Tour:
Savner du inspiration til grillen? Kom med på Webers grillkursus!
Få inspiration til grillen og få styr på nogle af de nødvendige grillteknik, så du kan servere den lækreste mad – og få meget mere ud af din grill.Weber Grill Academy On Tour afholder 1-times grillkursus, der kan gøre DIG til en bedre griller. Her møder du Webers passionerede grillmestre, der tager dig igennem det, du skal vide for at imponere venner og familie, næste gang du tænder grillen. Vi tager teori og hands on-grillning helt ned i øjenhøjde, så alle kan være med, når der tales om tips, tricks og teori – vi arbejder sammen ved grillene om at tilberede menuen under kyndig vejledning fra grillmestrene.

Når du har deltaget i kurset får du et Weber Grill Academy On Tour-forklæde og opskrifterne som benyttet på kurset med hjem, og der vil naturligvis være masser af hygge og fællesskab omkring grillen.

Prisen for deltagelse er kun 50 kr. pr. person og giver samtidig adgang til Hvide Sande Foodfestival begge dage, skriv til lei@hkt.dk hvis du skal med på kursus hos Weber Grill Academy on Tour.

Live musik til Hvide Sande Foodfestival
Til en fødevarefestival hører der sig også afdæmpet live musik – i løbet af weekenden kan du opleve den unge pianist Sebastian Hahn, da han spiller både lørdag og søndag. Søndag slutter han Hvide Sande Foodfestival af i samspil med Sanglærken, de kan opleves sammen søndag d. 17. oktober fra kl. 14.30.

Lørdag d. 16. oktober kan den unge fyr, Georg Kristensen opleves – han har rødder i Hvide Sande og er uden tvivl et spirende talent – han kan opleves lørdag d. 16. oktober fra kl. 14.30