#KUNSTISLUSEN

Kunst mellem hav og fjord...

Den selvejende institution Kunst i Slusen ART HVIDE SANDE i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening, har siden 2008 årligt arrangeret og afholdt en 14 dage lang kunstudstilling i den 120 meter lange og knap 4 meter brede manøvregang under afvandingsslusen i Hvide Sande.

Slusen regulerer vandstanden mellem hav og fjord og er KUN åbnet for offentligheden i forbindelse med kunstudstillingen som besøges af over 5.000 i løbet af de 14 dage.

Holmsland Klit og området omkring Nymindegab, som ligger lige syd for Hvide Sande, blev allerede i slutningen af 1800 tallet brugt af kunstnere som Laurids Tuxen, Mogens Ballin og Erik Henningsen. Her tilbragte de tid og arbejdede med deres kunst i en slags kunstnerkoloni.

Kunst i Slusen ART HVIDE SANDE er en selvejende institution, som har til formål at styrke og udvikle kendskabet til og forståelsen for kunst. Endvidere har Kunst i Slusen ART HVIDE SANDE et ønske om, at kunne præsentere kunst i nye og utraditionelle sammenhænge.

Forskellige kunstnere har gennem årene udstillet i slusen og her kan blandt andet nævnes: Erik Peitersen, Kaare Norge, Peter Viskinde, Troels Trier, Ole Grøn, Birthe Nissen, Lone Hvid, Henrik Volf, Jesper Breum og mange flere.

Udstillingen åbner hvert år første weekend i august og varer i 14 dage.

Kunst i Slusen 2022 - 7. - 19. august

 

Endelig kan vi afsløre dette års kunstnere i Kunst i Slusen:

Keramiker Sophie Louise Pedersen

Sophie Louise Pedersen har en bachelor i Design og Kunsthåndværk fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering på Bornholm. Hun bor her i vestjylland og arbejder på Vestjyllands højskole.

Som keramiker og kunstner er hun meget interesseret i menneskets evne til at skabe og hvordan håndværket forbinder os til vores omgivelser, landskabet og de materialer vi alle er skabt af. I arbejdet med leret skaber hun værker som minder os om hvor heldige vi er at være i live i et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring hvad vi i gensidighed bør tage os af og holde i live; jorden.  

Fotograf Mingo Nørager 

Mingo Nørager har i over 30 år arbejdet med foto. Han har blandt andet lavet bogen “Dedikret”, hvor han har portrætteret 25 danske kunstnere – alt fra Michael Kvium, Ghita Nørby til Nikolaj Lie Kaas. I 2015 vandt han i katagorien “Fine art photographer of the Year” til Monochrome Awards. 

FORFÆNGELIGHED er et tema som gennemsyrer stort set alle hans værker.

Maler & Entertainer Jacob Haugaard:

Jacob Haugaard er en dansk-færøsk komiker, musiker, sanger, skuespiller og tidligere politiker.

Jacob Haugaard er multikunstner med tryk på musik, politik, film, bøger og sidst men ikke mindst maleri.

De seneste år har Jacob holdt flere maleriudstillinger, bl.a. hos Johnny Madsen på Fanø, hvor hans koloristiske billeder har skabt stor glæde og beundring.

GLÆD JER TIL EN FANTASTISK UDSTILLING I AUGUST!

Fernisering - 7. august kl. 13:00

Der afholdes fernisering søndag d. 7. august kl. 13:00, hvor alle kunstnerne vil være til stede.

Formand for Kunst i Slusen, Gitte Kjeldsen, byder velkommen, hvorefter hun giver ordet til dette års ferniseringstaler, som er vores alle sammen Anders Agger.

Derefter vil der være rose & lagkage og dørene til Kunst i Slusen åbnes.

Show med Jacob Haugaard - 7. august kl. 19:00

I forbindelse med at Jacob Haugaard udstiller sine værker i Kunst i Slusen fra d. 7. august til d. 19. august fra kl. 11.00-17:00 dagligt, afholdes der et aftenshow med selvsamme person i Hvide Sande.

Om showet siger Jacob selv:

JACOB HAUGAARD 2022.
 
Jeg har altid haft tre regler her i livet:
“Hold ud – hold ud og hold ud”, siger Jacob Haugaard. 
Livet er ligesom en snestorm. Du må ikke ligge dig ned. 
Det er fortællingen om kampen for berømmelse, druk og fortiden. 
Det er fortællingen om en fantastisk karriere og succesen med afholdenhed, store hits og Folketinget. 

Pris pr. billet er 250 kr. (+ gebyr 10 kr.) – der er ikke spisning inkluderet i billetprisen, men der vil være mulighed for at købe lækre grillpølser fra Slagter Aggerholm fra kl. 18:00. Drikkevarer kan købes på stedet.

Glæd jer til en fornøjelig aften, hvor lattermusklerne helt sikkert vil blive rørt. Der vil både være sang og storytelling og vi lover jer at Jacob Haugaard ”is still going strong”.

Aftenshowet afholdes i Hvide Sande Sportsfiskercenter, Nordhavnskaj 41, 6960 Hvide Sande.

Der er kun et antal begrænset billetter til rådighed og du kan købe din billet her!