#KUNSTISLUSEN

Kunst mellem hav og fjord...

Den selvejende institution Kunst i Slusen ART HVIDE SANDE i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening, har siden 2008 årligt arrangeret og afholdt en 14 dage lang kunstudstilling i den 120 meter lange og knap 4 meter brede manøvregang under afvandingsslusen i Hvide Sande.

Slusen regulerer vandstanden mellem hav og fjord og er KUN åbnet for offentligheden i forbindelse med kunstudstillingen som besøges af over 5.000 i løbet af de 14 dage.

Play Video

Holmsland Klit og området omkring Nymindegab, som ligger lige syd for Hvide Sande, blev allerede i slutningen af 1800 tallet brugt af kunstnere som Laurids Tuxen, Mogens Ballin og Erik Henningsen. Her tilbragte de tid og arbejdede med deres kunst i en slags kunstnerkoloni.

Kunst i Slusen ART HVIDE SANDE er en selvejende institution, som har til formål at styrke og udvikle kendskabet til og forståelsen for kunst. Endvidere har Kunst i Slusen ART HVIDE SANDE et ønske om, at kunne præsentere kunst i nye og utraditionelle sammenhænge.

Forskellige kunstnere har gennem årene udstillet i slusen og her kan blandt andet nævnes: Erik Peitersen, Kaare Norge, Peter Viskinde, Troels Trier, Ole Grøn, Birthe Nissen, Lone Hvid, Henrik Volf, Jesper Breum og mange flere.

Udstillingen åbner hvert år første weekend i august og varer i 14 dage.

I 2022 var der besøg af Sophie Louise Pedersen, Mingo Nørager og Jacob Haugaard og det var nogle fantastiske dage i Hvide Sande