#SILDEFESTIVAL

Sildefiskeri i Verdensklasse...

Sildefestivalen afholdes hvert forår og er den største af sin art i Danmark.
Hvert år i april arrangeres sildefestival i Hvide Sande. Når sildene kommer igennem fra havet og skal ind i fjorden for at gyde, kan der fanges rigtig mange sild, og der laves konkurrencer om, hvem der fanger flest sild på kortest tid. Her mødes lystfiskere fra nær og fjern for at konkurrere mod hinanden.

Der laves også konkurrencer om sildeopskrifter, som bedømmes af et dommerpanel, og kokkene uddeler smagsprøver på sild og fiskefrikadeller, ligesom der skrives sange om sild. Og til sidst kåres Mr. Sild! Mr. Sild er ikke nødvendigvis ham, der har fanget flest sild, nej, der konkurreres også på dans, sang, fortælling, position og meget andet. Et årligt tilbagevendende show for både lokale og gæster.

Sildefestivalen i Hvide Sande er Danmarks største af sin art og blev afholdt første gang i 1994. Den samlede  rekordfangst under en sildefestival er fra 1999 og lyder på 1.467 kilo sild. En enkelt deltager fangede på en time i alt 313 sild og har dermed timerekorden. Sildefestivalen er en tilbagevendende begivenhed og løber altid af stablen den sidste weekend i april.

Det var desværre ikke muligt at gennemføre sildefestival i 2020 eller 2021 pga. Corona, men næste år regner vi med at det kan lade sig gøre, så sæt et stort i kalenderen for weekenden 29. april til 1. maj 2022.